RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sutra počinju 12. Šopovi dani na Plivi

Napisano 26.09.2013. 09:21
Sutra počinju 12. Šopovi dani na Plivi

Tradicionalna književna manifestacija Šopovi dani na Plivi, i to njezino 12. izdanje, bit će održana 27. i 28. rujna u Jajcu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Središnje uprave i podružnice u Jajcu.

„Manifestacija će okupiti 30-ak književnika, mladih književnih nada i stipendiste okupljene oko Napretka. Šopovi dani od ove godine imaju nešto izmijenjen koncept jer će biti spoj zrelosti, kroz afirmirane književnike, i mladosti, jer okuplja i nove pjesnike. Oni su „mladi“ jer će ovo biti prigoda da se nagrade najbolji učenički književni radovi“, ističu članovi Organizacijskog odbora dodajući kako su svoje sudjelovanje na manifestaciji potvrdili književnici: Šimo Ešić, Jagoda Iličić, Muhidin Šarić, Marija Fekete Sullivan, Mirsad Bećirbašić, Krešimir Šego, Sonja Jurić, Dragan Marijanović, Sanijela Matković, Anita Martinac, Franjo Bratić, Anto Zirdum i Dragan Mučibabić.

Program će početi u petak, 27. rujna u 14,30 sati pjesničkim recitalom Počnimo pjesmom u hotelu Turist, a nastavlja se u 16,00 sati prigodnim programom, polaganjem cvijeća na spomen-bistu pjesnika Nikole Šopa i obilaskom njegove rodne kuće.

U 17,00 sati u Velikoj dvorani Općine Jajce bit će održana glazbeno-pjesnička večer Pod okriljem Nikole Šopa. Uz prigodne recitale, slovo o Šopu kao i nastupe Napretkovih glazbenih sekcija, ovo će ujedno biti prigoda za dodjelu nagrada mladim književnicima, školarcima.

Ovogodišnja manifestacija posthumno je posvećena nedavno preminulom književniku Mirku Kovaču, a o njemu i njegovom djelu u subotnjem programu Razgovor ugodni s Pjesnikom, koji u hotelu Turist počinje u 10,00 sati, govorit će prof. dr. Perina Meić.

Na koncu, manifestacija će biti zatvorena predstavljanjem knjiga Sonje Jurić More, nebo i zvijezde te Jagode Iličić Vanila, med i suncokreti.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Vlada Republike Hrvatske, Vlada Kantona Središnja Bosna, Općina Jajce i HT Eronet, navodi se u priopćenju.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi