RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sve je spremno za Dane hrvatskog filma u Orašju

Napisano 31.08.2016. 14:21

Filmski festival Dani hrvatskog filma održat će se od 3. do 9. rujna 2016. godine u Orašju. Na 21. Danima hrvatskoga filma prikazat će se šest filmova iz najnovije hrvatske produkcije i jedan iz bosanskohercegovačke produkcije, kojim se završava festival. Sve filmske projekcije počinju u 20.00 sati, a ulaz je besplatan.

Prateće sadržaje filmskog festivala ove su godine već otvorili slikari iz Slavonije. Gradsko amatersko kazalište iz Orašja animiralo je okupljanje  šest umjetnika i organiziralo njihov rad. Ukupan fundus slika Iljo Benković, predsjednik Udruge, predao je Vladi Županije Posavske koja će slike darovati festivalskim gostima koji ustrajno, više od dva desetljeća, pomažu festivalska događanja u Orašju.

-Vlada Županije Posavske podupire sve najznačajnije kulturne manifestacije u Županiji Posavskoj, pa naravno među njima i najveću “Dani hrvatskog filma u Orašju”, rekao bih regionalnog značenja. Ova kulturna manifestacija uz to što promiče kulturna postignuća, u ovom slučaju filmske umjetnosti, također značajno doprinosi pozitivnoj promociji našeg područja.  Takvim okupljanjima šaljemo ujedno poruku iz Orašja da Posavina nije samo područje iz kojeg se odlazi, već i područje koje ima što ponuditi mladima, kvalitetne sadržaje i manifestacije kakva je filmski festival kojeg nemaju ni puno veća kulturna središta. Ovom prilikom također javno želim kazati veliko hvala najvećem hrvatskom glumcu Ivi Gregureviću što nas već uporno i ustrajno 21 godinu okuplja oko svojeg briljantnog projekta kojeg, uz ostale, podupire i Vlada Županije Posavske, kazao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić u susret  kulturnim i gospodarskim događanjima koji će obilježiti početak rujna u Posavini.

 

Raspored prikazivanja filmova na Danima hrvatskog filma :

03.09.2016. godine “S one strane”, redatelj Zrinko Ogresta

04.09.2016. godine “Sve najbolje”, redateljica Snježana Tribuson

05.09.2016. godine “Narodni heroj Ljiljan Vidić”, redatelj Ivan Goran Vitez

06.09.2016. godine “Ministarstvo ljubavi”, redatelj Pavo Marinković

07.09.2016. godine “Zvizdan”, redatelj Dalibor Matanić

08.09.2016. godine “Ljubav ili smrt”, redatelj Danijel Kušan

09.09.2016. godine “Smrt u Sarajevu”, redatelj Danis Tanović

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi