RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomislavgrad: Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Napisano 16.06.2017. 23:23

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u razdoblju četvrtu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

27 djevojaka iz 21 zemlje

Izbor će se održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2017. godine, a u Reviji i natjecanju sudjeluje 27 djevojka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska), piše Tomislavcity.com

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke će posjetiti Mostar i nazočiti prijemu koji za njih priređuje Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda.

U starom gradu Počitelju bit će upriličeno službeno fotografiranje svih djevojaka u narodnim nošnjama.

Najfotogeničnija djevojka

Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji.

Udruga „Stećak“ je na svojoj Facebook stranici, objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 4. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Glasovati možete od 15. lipnja u 12 sati do 1. srpnja u 12 sati.

Finalna večer je u subotu 1. srpnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupiti će Marko Bošnjak i hrvatske počasne povijesne postrojbe iz RH i BiH. Voditelj programa na završnoj večeri je Frano Ridjan.

Inače, projekt se održava pod pokroviteljstvom Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.


Nema komentara

Anketa

Ustavi