RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Neumu otvoren osmi festival Animiranog filma NAFF 2013

Napisano 30.06.2013. 12:11
U Neumu otvoren osmi festival Animiranog filma NAFF 2013

U Hotelu "Sunce" u Neumu sinoć je otvoren 8. festival animiranog filma - NAFF 2013. koji će se održavati do 5. srpnja, potvrdili su organizatori.

Festival je otvorio ataše za informiranje Veleposlanstva SAD-a Philip Beekman koji je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s Festivalom, kazavši kako kulturne razmjene unaprijeđuju i produbljuju bliske veze između BiH i SAD, te kako umjetnost općenito, a posebice animirani film, pomaže u nadilaženju podjela i promovira razumjevanje.

Tijekom šest večeri projekcije gledatelji će imati priliku vidjeti 42 filma koja su ušla u natjecateljski program. Pored toga, kroz tri programa panorame prikazat će se još dvadesetak značajnih ostvarenja animiranog filma.

Ove godine na Festival se prijavilo preko 400 filmova iz 42 zemlje, a najveći broj filmova stigao je iz Francuske, Španjolske i iz SAD-a. Svoj dolazak na Festival potvrdili su autori iz Španjolske, Francuske, Bugarske, Rusije, Latvije, Slovačke, Finske, Srbije i Mađarske.

"Unatoč svim problemima i teškoj financijskoj situaciji vjerujemo da će osmi NAFF biti još uspješniji nego dosadašnji. Potrudili smo se da dobijemo najkvalitetnije filmove producirane u zadnje dvije godine i vjerujemo da će gledatelji u njima uživati. Sigurni smo da će strani autori i gosti Festivala kao i do sada uživati u gostoprimstvu Neuma i u izletima koje ćemo im organizirati", kazao je direktor Festivala Jurinko Rajič.

Kao i proteklih godina glavni pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i vlada SAD-a, a očekuje se podrška i od Vijeća civilnih poslova i Federalnog ministarstva turizma i zaštite okoliša. I ove godine glavni sponzor Festivala je HT Eronet.

Rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eronet-a Vanja Gavran kazao je tijekom otvaranja Festivala kako HT Eronet daje veliki obol u podržavanju filmske industrije u BiH te kako je Festival animiranog filma izuzetno kvalitetan projekt koji svake godine okuplja veliki broj filmskih umjetnika, što doprinosi promidžbi Bosne i Hercegovine u svijetu umjetnosti.


Nema komentara

Anketa

Ustavi