RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Tomislavgradu međunarodni znanstveni skup: Tradicijska kultura Hrvata u BiH

Napisano 01.07.2014. 19:30
Tomislavgrad

Pod pokroviteljstvom koordinacije ministara obrazovanja, znanosti, kulture i sporta županija u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku u BiH, te ovlaštenog predstavnika općine Žepče, u Samostanu i duhovnom centaru “Karmel sv. Ilije” Buško jezero u Tomislavgradu od 4. do 6. srpnja održat će se Međunarodni znanstveni simpozij “Tradicijska kultura Hrvata u Bosni i Hercegovini”.

Simpozij će u petak, 4. srpnja u 9.30 sati pozdravnim govorom otvoriti ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Helena Lončar nakon čega slijede dvadesetominutna izlaganja sudionika simpozija s povremenim diskusijama.

Prvog dana simpozija izlaganje će, uz ostale, imati Nikola Lovrinović koji će govoriti na temu “Ingerencije nad kulturom u Bosni i Hercegovini”, Željana Zovko “Od UNESCO-ove konvencije do provedbe u Bosni i Hercegovini”, Zvonko Martić “Hrvatska kultura u doticaju s kulturom Srba i Bošnjaka”, te Marko Dragić koji će izlagati na temu “Usmena književnost Hrvata u Bosni i Hercegovini”.

Drugi dan simpozija predavači će biti, uz ostale, Tamara Karača Beljak “Hrvatska tradicijska kultura u nastavnom i izvannastavnom programu Muzičke akademije u Sarajevu”, Marica Filipović “Tekstilno rukotvorstvo Hrvata u Bosni i Hercegovini”, te Marinko Slipac, koji će govoriti na temu “Tradicijski obrti Hrvata u Bosni i Hercegovini”.

Organizator će, po završetku Simpozija, u 19 sati prirediti program nematerijalne baštine Hrvata u Bosni i Hercegovini, gdje će svoje nastupe imati kulturno umjetnička društva i pjevačke skupine iz Hercegovine, Posavine i Središnje Bosne.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi