RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Udruga "Zlatna pčela" Kiseljak okuplja sve više žena

Napisano 17.04.2013. 11:34
Udruga \

Udruga "Zlatna pčela" koja je u Kiseljaku osnovana prije nepunu godinu dana dosad je okupila 56 članova, većinom žena koje čine dvije trećine ukupnog članstva.

"Većina naših članova su žene. Mi smo vjerujem već dokazale kako žene mogu biti jednako dobri, ako ne i bolji pčelari od muškaraca jer imaju prije svega ljubavi prema pčelarstvu, ali i potrebne vještine i znanje. Cilj je pomoći ženama da postanu ekonomski neovisne, odnosno da kroz bavljenje pčelarstvom, smanjimo broj nezaposlenih", kažeMirjana Dević, predsjednica Udruge "Zlatna pčela". Potvrdila nam je kako je prioritet Udruge omasoviti članstvo, ali i raditi na projektima čiji je cilj unaprijediti pčelarstvo u Kiseljaku i okolici.

"Kiseljak ima odlične uvjete za razvoj pčelarstva, prije svega dobru ispašu. Problem su nam voćari koji se ne odazivaju na naše pozive. Tretiranjem svojih voćnjaka oni štete pčelama, a mi želimo razogavarati s njima i pokušati zajedno doći do svima prihvatljivog rješenja", ispričala nam je predsjednica Udruge "Zlatna pčela".

Članovi Udruge trenutačno rade na certificiranju svojih proizvoda, uglavnom meda. I bez cetrifikata kvalitetan med lako pronalazi put do kupca te ga, potvrdile su nam članice Udruge "Zlatna pčela" brzo nestane na tržištu. Uz cetrifikaciju stoga je potrebno i proširiti proizvodnju, a jedan od načina je i zainteresirati više osoba za bavljenje pčelarstvom...

(artinfo.ba/ap)


Nema komentara

Anketa

Ustavi