RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zabavan, raznolik i kvalitetan filmski sadržaj na MFF-u

Napisano 27.08.2013. 14:41
Zabavan, raznolik i kvalitetan filmski sadržaj na MFF-u

U Širokom Brijegu je održana press konferencija povodom otvaranja 14. Mediteran Film Festivala – festivala dokumentarnog filma koji će ove godine trajati od 26. do 31. kolovoza.

O festivalu, službenom dijelu u konkurenciji, filmovima iz popratnog programa, radionicama te brojnim sadržajima festivala govorili su Tomislav Topić, direktor festivala, Robert Bubalo,producent festivala, Vanja Gavran iz ispred HT Eroneta, novinar i redatelj Zdenko Jurilj, Lucy Eagleson, redateljica i producentica iz San Diega te voditeljica MFF radionice za amatere i Midge Costin, montažerka tona na Hollywodskim filmovima zadnjih 20 godina i voditeljica MFF radionice za profesionalce.

"Festival se u produkcijskom smislu previše ne razlikuje od prethodnih. Po filmovima, mogu reći da je ovo najkvalitetniji Festival do sada. Ove godine dobili smo 240 prijavljenih filmova, od kojih smo odabrali 9 dugometražnih i 13 kratkometražnih filmova u natjecateljskoj konkurenciji. U suradnji sa talijanskim veleposlanstvomu BiH, omogućili smoprikazivanje retrospektive jednog od najvećih filmskih stvaratelja XX. stoljeća, Federica Fellinija", kazao je direktor Mediteran Film Festivala Tomislav Topić.

Nazočnim predstavnicima medija također se obratio i Robert Bubalo, producent festivala. "Ovogodišnji MFF započeli smo s najvećim filmskim majstorom na Mediteranu Federicom Fellinijem, a završit ćemo ga s uspjelom ekranizacijom kazališne komedije "Kauboji". Ovo nam odmah pokazuje kako smo i ove godine šaroliki i da se unutar šest dana događa vrlo zabavan, raznolik i kvalitetan filmski sadržaj. Snaga ovogodišnjeg programa leži u činjenici da se kroz pet programa prikazuje oko 35 filmova koji su izabrani u konkurenciji nekoliko stotina kandidata. To samo dokazuje koliko je teško ući na MFF. Zato i jamčimo vrhunski filmski program i odličnu zabavu".

Na ovogodišnjem MFF-u, koji je počeo jučer retrospektivom Federica Felinia, u službenom dijelu biti će prikazana 22 dokumentarna filma, dok će u programu domaćih autora biti prikazani filmovi ‘U potrazi za očevim grobom’, don Pavla Crnjca, ‘Pacijent’, Zdenka Jurilja i film 'Napad tsunamija (Snaga rock'n rolla)', Marija Ćužića.

U kategoriji igranog filma biti će prikazan film redatelja Bobe Jelčića ‘Obrana i zaštita’, dok će službeno zatvaranje filma, u subotu 31. kolovoza, obilježiti bh. premijera igranog filma ‘Kauboji’, redatelja Tomislava Mršića.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi