RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karnevalska groznica trese Čapljinu, očekuje se luda zabava na ulicama grada

Napisano 03.08.2013. 10:01
Karnevalska groznica trese Čapljinu, očekuje se luda zabava na ulicama grada

Već od ranog jutra Čapljinci i njihovi gosti počeli su se polako pripremati za održavanje 15. po redu međunarodnog ljetnog karnevala ''Čapljina 2013'', koji će zasigurno nadmašiti sve dosadašnje karnevale.

Ova manifestacija poznata je kao jedna od najznačajnijih manifestacija u godini, ne samo u BiH, nego u cijeloj regiji, zbog toga jer je Čapljina jedini grad u BiH koji je član Asocijacije međunarodnih karnevalskih gradova Europe.

Karnevalska povorka će krenuti s trga pred željezničkim kolodvorom, gdje će se sudionici karnevala koji sat zagrijavati za večernji nastup, gdje u 17:30 sati započinje Karneval party.

Naravno, uz promenadu ulicama Čapljine, koja kreće u 20:00 sati, a koju će kao i dosadašnjih godina pratiti više tisuća ljudi, tu su i drugi karnevalski sadržaji, poput face-paintinga, druženja s gostima, DJ-evi...

U 21:00 sat slijedi predstavljanje karnevalskih skupina, nakon čega u 22:00 sata slijedi proglašenje Kraljice karnevala i vatromet, a potom u 22:30 sati koncert grupe ''Trio gušt''.

Na karnevalu je i ove godine osiguran nastup karnevalskih skupina iz Rijeke, najjačeg karnevalskog uporišta u Hrvatskoj, kao i više drugih gradova Hrvatske, zatim iz Italije, potom iz Sarajeva odakle će i treći put stići karnevalska udruga.

I ove godine u promenadi i na središnjem gradskom trgu očekuje se više tisuća ljubitelja karnevala i lude zabave, koji redovito pristižu iz cijele BiH, Hrvatske, Crne Gore...

Organizator je Turistička organizacija Čapljina, dok je glavni pokrovitelj manifestacije načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Bljesak.info glavni je medijski pokrovitelj ovogodišnjeg Međunarodnog ljetnog karnevala 2013.


Nema komentara

Anketa

Ustavi