RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Klapske izvedbe oduševile brojne Neumljane i njihove goste

Napisano 03.08.2013. 09:58
Klapske izvedbe oduševile brojne Neumljane i njihove goste

Održavanjem međunarodne smotre klapa u Neumu obilježen je sinoć mali jubilej - peta godina otkako se u ovom bh. gradiću na moru održavaju klapske večeri.

Prva smotra klapa u Neumu održana je u kolovozu 2009. godine na plivalištu HVK ''Jadran'' iz Neuma, a već od slijedeće godine smotra se preselila u prostore hotela Zenit, prvo u Kali Kardo 2010, a zatim dvije godine zaredom (2011. i 2012.) smotra je održana u ljetnom kinu hotela Zenit.

Osnivač i pokretač smotre klapa u Neumu je Mario Soldo, a organizatori ove pete po redu smotre su Udruga tamburaški orkestar iz Neuma i Klapa Zvijezda mora.

Smotra klapa koja se održava u Neumu okuplja odlične klape, kako iz Dalmacije tako i iz Bosne i Hercegovine, a iz godine u godinu ovaj susret ujedno daje veliki doprinos turizmu u Neumu.

Na samom početku večeri okupljenima se obratio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, kao generalni pokrovitelj svih dosad izvedenih smotri klapa u Neumu, koji je u svom govoru je kazao kako je općina Neum iznimno ponosna što se u Neumu njeguje klapska pjesma.

Ove godine palicu umjetničkog voditelja je preuzeo Ivica Raič, dugogodišnji pjevač u klapi Nostalgija iz Zagreba, te je uz proslavljenog glumca Vedrana Mlikotu vodio ovu manifestaciju.

Smotra klapa je ugostila mnogobrojene klape, kako iz Dalmacije tako i iz Bosne i Hercegovine, a ove godine su nastupale ''Kaše'', ''FA Linđo'', ''Mirakul'', ''Neum'', ''Trebižat'', ''Signum'', ''Vranjic'' i ''Zvijezda mora'' te je svaka izvela po tri skladbe.

U prepunom ljetnom kinu hotela Zenit više od 500 gledatelja je uživalo u ovoj manifestaciji i te dugim pljeskom nagrađivalo svaku izvedbu.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi