RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predstavljena monografija Ravlića pećina - prapovijesno naselje

Napisano 28.12.2012. 13:29

Predstavljena monografija Ravlića pećina - prapovijesno naselje

■ Klapa Bratovština Gorica-Sovići svojim je nastupom i ovaj put oraspoložila sve prisutne
■ Nije se smetnulo s uma svima zaželjeti čestite i vesele naredne blagdane

U Gorici, u starom župnom uredu i galeriji, predstavljena je izuzetno vrijedna monografija RAVLIĆA PEĆINA - Prapovijesno naselje autora prof. dr. sc. Brunislava Marijanovića, sa Sveučilišta u Zadru.

Na početku predstavljanja monografije, kojim je uspješno moderirala Zorica Zorić, nazočnima se prigodnim predblagdanskim riječima obratio mr. sc. Mario Bušić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Grudama koja je uz Franjevačku arheološku zbirku u Gorici nakladnik monografije.

Mario Bušić je istaknuo kako je Franjevačka arheološka zbirka i lani, a planira to učiniti i ove godine, jedina institucija iz Bosne i Hercegovine koja je sudjelovala u Noći otvorenih muzeja 2012. godine.

Nazočnima se potom obratio fra Vinko Mikulić, kustos zbirke. On je govorio o vezi koja je napravljena prigodom istraživanja na lokalitetu Ravlića pećina, i isto tako naglasio kako u Franjevačkoj arheološkol zbirci postoji dio koji se sastoji od predmeta pronađenih na tom lokalitetu.
 
Glavni predstavljač monografije bio je prof. dr. sc. Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru. U svom kvalitetnom i stručnom kazivanju naglasio je važnost ove monografije za znanstvenu i najširu javnost. Ova monografija dokazuje naseljenost ovih prostora koja ide u daleku prošlost. Rektor Sveučilišta u Zadru naglasio je kako monografija ima dobar dio sadržaja preveden i na engleski jezik što daje dodatnu vrijednost.
 
Na kraju predstavljanja nazočnima se obratio i sam autor koji je profesor na zadarskom kao i na mostarskom sveučilištu. On je govorio o samom nastanku monografije. Zahvalio je svima koji su pomogli ovome, istakao je pomoć studenata arheologije sa Sveučilišta u Mostaru prilikom najnovijih istraživanja koja su satavni dio ove monografije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi