RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Treća revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Napisano 09.06.2016. 15:46

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini " Stećak " i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, i pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i općine Tomislavgrad, organiziraju zanimljiv program pod nazivom: 3. revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice izvan Republike Hrvatske,  koja će se održati 2.srpnja u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19 sati.

Na izboru će sudjelovati 25 djevojaka iz 19 država, i to: Švicarska, Švedska, Srbija, Slovenija, SAD, Rumunjska, Peru, Njemačka, Makedonija, Mađarska, Kosovo, Italija, Čile, Crna Gora, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Belgija, Austrija, i Argentina. Među natjecateljicama bira se najljepša djevojka, te prva i druga pratilja. A na web stranici i facebook profilu Udruga "Stećak" bira se i miss fotogeničnosti.

Zanimljivo je da se iz pojedinih zemalja prijavilo više sudionica u različitim nošnjama iz krajeva kojih potječu njihovi preci. Sve sudionice možete pogledati i naravno glasovati za miss fotogeničnosti klikom na  link koji je dostupan i za mobilne uređaje https://izbornajljepsehrvatice.shortstack.com/QzmBPF

Djevojke će unutar ovog programa imati razna događanja gdje će posjetiti gradove Knin, Sarajevo i Mostar. Cilj ovog programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta, u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebno u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.


Nema komentara

Anketa

Ustavi